Нова надежда за младия писател Иво Христов

Нова надежда за младия писател Иво Христов

22-годишният Иво Христов от Радомир е един от най-талантливите млади български автори. Диагнозата на Иво е „Неврофиброматоза-тип 2“. Това е болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. Поставена през 2014 г., болестта открадва детството на Иво, разбива мечтите му, но го дарява с нещо безценно – дарбата да пише.

Вече няколко пъти Иво побеждава в битката със смъртта, макар по пътя да губи гласа и подвижността си, но не губи своята вяра и таланта да пише. Иво Христов има издадени вече 11 книги.

За първи път от години се появява лъч надежда за Иво и семейството му. Става въпрос за лекарство, което следва да помогне на организма на младия мъж да работи правилно, да намалеят туморите и респективно – операциите. Лечението ще се провежда от детски онкохематолог в Пловдив.

Медикаментът не е регистриран в Република България и не се реимбурсира от НЗОК, а приложението му е без алтернатива.

Това означава, че Иво Христов и неговото семейство трябва сами да го закупят, а цената е непосилна за тях. За 3 месеца лечение с медикамента са необходими 72 620 евро, а се очаква терапията с него да продължи поне 1 година. След първите 3 месеца на Иво му предстои ЯМР, за да се види дали е нужна корекция на изписаната доза.

Всеки, който има желание, може да подкрепи Иво Христов, като направи дарение или си закупи негова книга:

SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

Онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

Дарителска банкова сметка в POSTBANK: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Дарителска банкова сметка в банка ДСК: BG27STSA93000026650257 – Иво Ивов Христов

Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов