Външно министерство с предупреждава пътуващите към Словения да се информират за обстановката
Снимка БТА

Външно министерство с предупреждава пътуващите към Словения да се информират за обстановката

 Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава за повишено внимание, ако планирате пътуване до и през Словения. Причината са тежките метеорологични условия, които доведоха до наводнения и нарушения на пътната мрежа.

Пътуващите към Словения да се информират за актуалната обстановка в страната. Пътните условия могат да се влошат много бързо, предупреждават от МВнР

Метеорологичните условия в цялата страна са тежки – проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура. Очаква се през следващите дни дъждовете да продължат, като на места могат да бъдат интензивни.

Поради огромното въздействие на природното бедствие е издадено общо предупреждение, уведомяващо местните и чужди граждани да се въздържат от достъп до засегнатите и застрашени райони. Чуждите граждани, понастоящем пребиваващи в страната, са помолени незабавно да напуснат рисковите зони, особено тези около реки и други водни басейни.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Словения.

Словенският институт за околната среда обяви червен код за валежи в по-голямата част на Словения, след като дъждовете предизвикаха преливането на някои реки и наводнения, информира offnews.bg.