ЦСМП – Перник започва ремонти на филиалите в Радомир и Земен

 ЦСМП – Перник започва ремонти на филиалите в Радомир и Земен

Въпреки че летният сезон е в разгара, повикванията на спешния телефон 112 са се увеличили. През изминалата седмица, екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 290 повиквания на спешния телефон 112, което е с 15 повече от предходната. Амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП през изминалата седмица са 199, което е с 5 повече от предходната. През седмицата най-много са прегледаните пациенти в Радомир- 58, Трън-53, Брезник- 51. Транспортираните пациенти с линейки на ЦСМП през седмицата са 115,  което е с 5 повече от предходната седмица. Добрата новина е, че през седмицата няма нито един заболял от коронавирус.  През седмицата спешните екипи са се отзовали на 2 ПТП, по 1 в Перник и Радомир. Това информираха от ЦСМП.

Добрата новина е, че продължава да намалява броят на ухапаните от кърлежи в областта и през миналата седмица ухапаните пациенти в региона, потърсили помощ от спешните медици са били едва 7. Това означава, че кметските управи в региона са предприели необходимите мерки за третиране на тревните площи, което е много добре.

Другата добра новина е, че започват ремонтите на филиалите на ЦСМП в Радомир и Земен. За целта медиците в тях ще бъдат настанени временно в други помещения, докато приключат ремонтите. Средствата за тях се осигуряват от бюджета на Спешния център, с надеждата здравното министерство да ги възстанови. Бедата е, че до момента няма нито един лекар, изявил желание да дойде на работа в ЦСМП. В разгара на летния сезон желаещите да ползват годишния си платен отпуск са много. Въпреки това, графиците за дежурствата се изготвят, благодарение на разбирането на екипа, увериха от ЦСМП.