МБАЛ“Р. Ангелова“, в Перник, финализира конкурса за закупуването на апарати за хемодиализа

МБАЛ“Р. Ангелова“, в Перник, финализира конкурса за закупуването на апарати за хемодиализа

Успешно е финализирана обществената поръчка за закупуване на диализни апарати за МБАЛ “Рахила Ангелова“, парите за чието закупуване бяха отпуснати от Министерството на здравеопазването. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов.

„Фирмата, която спечели търга е софийска. Предстои ни тези дни да сключим с нея договора за доставка на апаратите, след като той бъде изготвен от нашите юристи. В него ще заложим, естествено, гаранционен срок за поддръжка на новите апарати“, поясни д-р Митов.

На въпроса- кога ще бъде финализирана и процедурата за покупката на скенера, за която парите също са осигурени от здравното министерство, директорът на МБАЛ“Р. Ангелова“ поясни:“ За жалост, процедурата бе обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията. След като тя се произнесе по процедурата, тя ще бъде финализирана. Това се очакваше като се има предвид, че става въпрос за сериозна сума. Надяваме се, че КЗК ще се произнесе своевременно, за да бъде финализирана и тази процедура и да имаме нов модерен скенер, който ще подобри значително качеството на здравното обслужване на жителите на областта.“.

В разгара на летния сезон заетите легла в пернишката болница са намалели, но въпреки това, ръководството успява да се справи с финансите за сега.