Откриха взривно вещество в сградата на Минната дирекция

Откриха взривно вещество в сградата на Минната дирекция

Вчера Минната дирекция бе обезопасна със специална лента, имаше и полицейско присъствие и мнозина смятаха , че това са мерки за сигурност заради поредният филм или клип, който се снима в емблематичната за Перник сграда. Оказа се обаче, че причината е друга – в нея е намерено вещество, наподобяващо тротил, поясни говорителят на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов. Повикан е бил екип от специалисти, който да установи точния вид на веществото. То е намерено в неизползвано помещение на третия етаж на сградата и се очаквало екип, който да уточни за какъв вид вещество точно става дума.

Веществото е било съхранявано в каса от години, категорични са очевидци.

Тротилът се употребява в зарядите на снаряди, ракети, бомби, мини и др. Също така се използва като основно взривно вещество при провеждане на подривни работи в земята, разрушаване на метални, бетонни и други конструкции.

Според говорителя на ОД МВР, по първоначална информация ставало въпрос за тротилови пресовки. Той поясни, че по случая е образувано досъдебно производство в рамките на което ще бъде изясняван произходът на намерения тротил и за какво е трябвало да бъде използван.

Минната дирекция остана затворена и охранявана от служители на ОДМВР.