Ново съдийско попълнение в пернишкия Районен съд

Ново съдийско попълнение в пернишкия Районен съд

Три нови съдийки ще има Районен съд Перник. Това става ясно, след като Висшият съдебен съвет публикува класирането след проведени конкурси за преместването на магистратите в Районните съдилища.

В Югозапада именно в Перник новите попълнение ще са най-много. Към съдиите в миньорския град ще се присъединят Нина Коритарова, която до сега е била в Районен съд Сливен, Мария Димитрова от РС Свищов и Ангелина Бисеркова от РС Петрич.

Към Районния съд в Благоевград пък се отправя съдия Румяна Митева- Насева, която до сега е била в съда в Петрич. А в Самоков Николай Петров, правораздавал до сега в Пловдив. В Ботевград пък ще се премести прокурорът от Районна прокуратура Благоевград Силвия Евстатиева.

Некласирани за преместване са няколко съдии и прокурори от Югозапада. Това са Катя Сукалинска от РС- Сандански, която е искала да работа в Благоевград. Мария Антова от РС Кюстендил, кандидатствала за свободна позиция в съда в Елин Пелин. Към вакантните места в Перник са проявили интерес и съдията от съда в Брезник Роман Николов и колегата му от Радомир Антон Игнатов. Към Благоевград са гледали пък още съдия Миглена Кавалова- Шекирова от РС- Дупница и колегата й от Разлог Искра Трендафилова. Под чертата са останали и Анна Андонова от РП Кюстендил и Даниела Банкова от Районна прокуратура – Перник.