Перничани казаха СТОП на насилието!

Перничани казаха СТОП на насилието!

Десетки перничани се събраха тази вечер пред съдебната палата в града за да кажат „Стоп“ на насилието.

Тук съм, за да изразя гражданската си позиция като съпруга, майка, дъщеря и да кажа НЕ на насилието – сподели Симона Данаилова, която организира събитието заедно с Филип Стоянов. Той от своя страна подчерта, че всички хора пред съдебната палата са се събрали, за да кажат, че случилото се в Стара Загора е нещо недопустимо. Нетърпимо и трябва да ни е срам, че ние като граждани трябва да караме институциите да работят. Защото институциите са създадени да обслужват обществото, а не обществото да им дава поводи да си свършат работата.

Това, че има толкова много хора показва, че Перник е град с будна мисъл и е съпричастен към проблемите на обществото.

На протеста-подкрепа имаше много млади хора, много майки с деца, представители на политически партии, които обаче категорично заявиха, че са тук като не като политици, а като граждани. И заявяват своята позиция.

Нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на когото са повдигнати две обвинения – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Г. от подобен характер