Кметът на Трън получи почетен знак „Приятел на българската култура“ от Български филмов институт, заснел клип за общината

Кметът на Трън получи почетен знак „Приятел на българската култура“ от Български филмов институт, заснел клип за общината

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова получи почетния знак на Българския филмов институт  „Приятел на българската култура“. Това информираха от Българския филмов институт.

Кметът на Трън потвърди информацията, като поясни, че официална церемония не е имало. „При мен, в кабинета ми, дойде секретарят на Българския филмов институт Искрен Константинов, за да ми представи официалното промоционално видео за нашата община. Той поясни, че Трън, заедно с още няколко общини, е една от локациите, която е станала част от проекта на БГФИ за популяризиране на Република България като подходяща дестинация за заснемане на филми. Това е много важно за нашия край, защото популяризирането му извън страната го прави привлекателна туристическа дестинация. Ние имаме с какво да се похвалим, затова съдействахме с каквото можем за реализирането на този ценен проект“, поясни Цветислава Цветкова.

В знак на признателност за взаимната подкрепа, по време на официалното връчване на видеото, Цветислава Цветкова  е получила и благодарствен адрес от името на председателя на Сдружението.

Проектът на БГФИ включва заснемане и популяризиране на природните, културни, исторически и архитектурни забележителности на страната сред чуждестранни и български продуценти. Той е реализиран с подкрепата на фондация „Лъчезар Цоцорков“, която е създадена в чест на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД и дългогодишен председател Българската минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков, и със съдействието на общините, които са включени в него.

В рамките на проекта са изработени кратки клипове и за други малки общини в България като например Стрелча, Ковачевци, Чавдар, Септември, Копривщица, Правец, Ракитово и други.