Нинова: БСП ще издигне свой кандидат за кмет на Перник

Нинова: БСП ще издигне свой кандидат за кмет на Перник

Нинова видя партиен интерес в предложението за ограничаването на мандатите на кметовете, което, по нейните думи, го правят понеже не могат да победят на местни избори. Такава оценка направи лидерът на БСП  в предаването “Лице в лице” на bTV. 

“Станислав Владимиров е разследван от европрокуратурата, има доклад на Сметната палата, на АДФИ за извършени нарушения от него като кмет. Той отдавна се прегърна с Бойко Борисов и си уредиха всичките водопроводи и далавери. Виждаме, че ГЕРБ са си го харесали за кандидат-кмет за Перник, ние ще си издигнем свой”, коментира Корнелия Нинова по темата за местните избори, добавяйки, че социалистите ще  имат кандидати в почти всички градове и в по-голямата част от селата.  

“В София кандидатите вдясно виждате какви спорове водят, а са много еднакви – няма истинска алтернатива на досегашното управление. Вие да сте ги чули да говорят нещо срещу управлението на ГЕРБ в София? Не – те са си едно. Така че има път за алтернатива и БСП може да представи алтернативен път за развитието на столицата”, каза още тя и уточни, че Ваня Григорова не е решена все още като кандидат на БСП, процесът на издигане на номинации върви и партията ще вземе решение през септември.