Демократична България – Перник с позиция против областния управител

Демократична България – Перник с позиция против областния управител

Обединение „Демократична България“ – Перник изпрати позицията си против преназначаването на Людмил Веселинов за областен управител

Партиите, представители на „Демократична България“ в Перник разпространиха официална позиция, в която изразяват несъгласието си с преназначаването на Людмил Веселинов за областен управител в Перник. Позицията беше изпратена до сайта ни. Публикуваме я без никаква редакторска намеса:

„Позиция

Местните организации на партиите в Обединение Демократична България в Перник изразяват несъгласието си и остро се противопоставят на преназначаването на Людмил Веселинов на поста Областен Управител на Област с Административен център Перник.

Позицията ни е в продължение на наша Декларация, с която поискахме оставката на Веселинов във връзка със скандалното му разрешение да се заснемат клипове с чифтокопитни животни в сградата на Минна дирекция и извършваните в нея ремонтно-възстановителни дейности без изискуемите по закон разрешения от Министерство на културата и НИНКН. Веселинов има управленски опит, но отдавна е далеч от проблемите на миньорския град, да не говорим за областта, поради факта, че живее и работи в София от години. Веселинов не само не се припознава от демократичната общност в областта, а дори е станал нарицателно за заплатаджия, мимикриращ покрай всякакви политически централи Бай Ганьо, в търсене да си осигури спокойно работно място с подобаваща заплата и обществен авторитет.

Преназначаването на Веселинов на поста поставя под съмнение подкрепата на десния електорат в предстоящите местни избори, които са следващото важно изпитание пред крехката ни коалиция. Този акт ще демотивира изцяло актива на местната демократично общност в очакваната оспорвана предизборна надпревара.

Липсата на адекватна политическа реакция за решаване на тази голяма грешка ще понижи сериозно доверието на актива и дясно ориентирания избирател и логично ще повлияе катастрофално на търсените и очаквани резултати за успешно представяне на формациите ни на местните избори през есента.“