Тежка катастрофа затвори АМ Тракия
снимка БТВ

Тежка катастрофа затвори АМ Тракия

Тежка катастрофа затвори и в двете посоки магистрала „Тракия“ край Карнобат – при км 324, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Обходният маршрут е: пътен възел „Карнобат“ – Лозенец – Зимница – пътен възел „Зимница“ – АМ „Тракия“ и обратно. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Шофьор на камион, превозващ скрап, губи управление върху превозното средство, преминава през мантинелата и удря три коли, пътуващи в посока София.

Камионът се преобръща напреки на пътното платно.В университетската болница в Бургас са откарани четирима души – трима шофьори и един пътник.

От АПИ отново апелираха шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания.

От агенцията напомнят също да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент/БТВ