Софиянци ще изграждат новия спортен комплекс за 2,2 млн. в централния парк в Перник

Софиянци ще изграждат новия спортен комплекс за 2,2 млн. в централния парк в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа договор за 2,2 млн. лв. за ремонт на централния парк, включващ изграждане на покрит тенис корт и спортно игрище. Изпълнителят ще бъде софийската фирма „Некст Билд“ с управител Владимир Гюнелив. Дружеството вече работи по друг ключов проект в общината- изграждането на новия учебен център със закрит плувен басейн в ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“. Договорът за парка е на стойност договора 2 247 000 лв. с ДДС, от тях за проект са 71 700 лв. Срокът за изготвяне на технически проект е 60 дни, строителството трябва да приключи за 180 календарни дни, те започват да текат от изпращане на възлагателно писмо на фирмата.

„Некст Билд“ остава единствен кандидат, след като останалите фирма са отстранени заради непълноти в документацията. Както сме писали, средствата за ремонта общината ще осигури чрез поемането на дългосрочен общински дълг.

Темата мина през обществено обсъждане, а през май съветниците дадоха съгласие да се изтегли сумата от 5,6 млн. Освен парка, е предвидено с този ресурс да се направи и ремонт на няколко ключови улици. А иначе паркът в момента разполага със старо, амортизирано спортно игрище, което е в лошо състояние, басейнът е нефункциониращ, а съблекалните и санитарни помещения са амортизирани. На същия хал са и алеите. На тяхно място трябва да изникне спортен комплекс с преместваемо сезонно покритие- въздушно поддържан балон. Под балона ще има многофункционална спортна настилка, разчертана за няколко спорта- футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, хандбал, тенис на корт, тенис на маса. Съоръжението ще е снабдено с вентилационна и отоплителна система, също с генератор за осигуряване на резервно захранване, управление тип “smart”, ще има сензор за вятър. Изискването е съоръжението да издържа на обилни снеговалежи и температурни амплитуди./4vlast-bg