Разбраха се! България ще има бюджет
снимка бТВ

Разбраха се! България ще има бюджет

„Днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който ще служи на българските граждани“, заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Мнозинството се консолидира около решение относно приходните мерки в бюджета, които вчера на комисия бяха поставени под съмнение. Промяната ще бъде свързана с размера на фирмите, за които ще се прилагат мерките за електронно плащане. Досега идеята беше да бъдат за фирми с над 50 души персонал. Сега компромисът, който се постигна, бе да бъдат над 100 души. Останалите мерки ще бъдат подкрепени. Най-важното е, че ще има бюджет“, заяви от своя страна съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Компромисът, който направихме да има правителство, мисля, че успокоява обществото и при всички случаи се случват по-добри неща за хората. Бюджетът е политическият закон на едно подобно управление. Ако не бъде приет, правителството просто пада“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов.

„Отстъпих за доста неща, които сме говорили. Колегите се съгласиха с някои неща – за касовите бележки на ресторантите. Електронното плащане да бъде за фирми над 100 души. В същото време ние приехме за касовите наличности, за плащането на фишовете по електронен път и др. За да отидем на по-голямата цел – еврозоната, и да не вдигнем допълнително инфлацията, ще подкрепим в зала това, което Асен Василев и колегите предлагат“, каза още Борисов.

„Съгласихме се, че таванът за цените на тока за бизнеса остава 200 лв. Това е антиинфлационна мярка, която ще остане, така че да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват от механизмите за оценка за еврозоната. Сега ще влезем в зала и групите ни ще подкрепят този бюджет“, допълни Петков.

„Голямата цел е да има редовно правителство и да се случат всички големи цели за България. Освен Шенген и еврозона имаме и много други. Благодаря, че слагаме по-важното отпред“, допълни Борисов./БТВ