Община Перник остава с променено работно време заради жегите

Община Перник остава с променено работно време заради жегите

И през тази седмица служителите на община Перник ще са с променено работно време. Мярката се налага заради очакваните горещини. Това се казва в заповед на кмета Станислав Владимиров, публикувана на сайта на общинската администрация.

Служителите на администрацията ще работят без прекъсване от 7:00 до 15:00 часа. Същото работно време остава в сила и за общинските предприятия – дирекция „Местни данъци и такси“ и Центъра за информационно и административно обслужване – деловодство. 

Въз основа на документа от кмета Владимиров управителите и директорите на общинските предприятия трябва да издадат своя заповед, с която да регламентират работното време на своите работници и служители за периода от 24-ти до 28 юли включително. 

Както БТА писа, за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код – предупреждение от първа степен за горещо време в централната част на Северна България, както и за по-голямата част от Южна България. Според публикуваните на сайта на института данни 11 области ще бъдат в „жълто“. От НИМХ посочват, че през тази седмица времето ще бъде динамично. През първите дни ще бъде много горещо, а във вторник и сряда се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса.