Ето кой ще заеме мястото на Сашо Кадиев в БТВ
кадър БТВ

Ето кой ще заеме мястото на Сашо Кадиев в БТВ

Младият актьор Кирил Недков е най-вероятният наследник на Александър Кадиев като водещ на „Преди обед” в Би Ти Ви, научи „Уикенд”. От 24 юли шоуто е в лятна ваканция, а синът на Катето Евро изобщо не смята да се връща в него през есента, когато тръгва новият сезон. Месеци наред зрителите се чудеха кой ще седне до Деси Стоянова от септември. Фаворитът вече е ясен – Кирил Недков, който изигра бармана Антон в сериала „Мен не ме мислете”.

Кирил Недков беше сред петимата кандидати за наследници на Кадиев, които телевизията изпробва в двойка с Деси Стоянова през пролетта. Тогава титулярният водещ имаше гастроли из Европа, а после – и кратка ваканция за рождения ден на половинката си Ивелина Чоева, с която смятат да се женят. В седмицата, в която го нямаше на екран, като партньори да Стоянова се пробваха актьорите Иво Аръков, Кирил Недков, Петър Дочев и Антоан Петров и журналистът Антон Биров.

Още тогава „Уикенд” писа, че най-позитивни зрителски реакции е събрал Кирил Недков и именно той има най-големи шансове да стане лице на предаването от есента. Според източници на вестника, още във въпросната седмица от списъка са отпаднали Иво Аръков и Антоан Петров. Първият е преекспониран и вече е крайно омръзнал на аудиторията, а вторият е твърде млад, за да стои добре до Деси Стоянова, която през август става на 48 години. Сред останалите трима Биров бил с най-малки шансове, защото е журналист като евентуалната си колежка, а в телевизията предпочитали за мястото актьор. Така в челото на класацията се наредили Недков и Дочев, като първият засега се очертава да е победител.

33-годишният Кирил Недков е актьор от Младежкия театър в София. Тази пролет той получи престижната награда „Аскеер” за поддържаща мъжка роля в спектакъла „Арт” от Ясмина Реза на режисьора Владислав Стоименов. През годините е имал участия в доста тв сериали и винаги е правел добро впечатление с работата си, но никога досега не му е давана главна роля на малкия екран. В третия сезон на „Откраднат живот” на Нова тв той играеше спортист, настанен за лечение в болница, който има връзка с героинята на Луиза Григорова.

Във „Войната на буквите” на БНТ получи масово одобрение от зрителите с образа на големия син на цар Симеон – Михаил. В „Мен не ме мислете” на Би Ти Ви изигра бармана Антон, който се ожени за героинята на Дария Симеонова – Ася. Ако стане водещ на „Преди обед”, това със сигурност ще даде мощен тласък на кариерата му, защото ще го направи по-популярен за масовата публика. Рая Пеева, която се пробва като ко-водеща в „Преди обед”, а после започна да се изявява само в отделни рубрики, също е актриса от Младежкия театър. Ангажиментът е огромен, ежедневен и изисква много време и усилия. Така че не е ясно дали Недков ще има физическа възможност да поема нови интересни роли в театъра, киното и сериалите, ако го поеме.

Самият Кадиев се е оплаквал, че заради „Преди обед” е изоставил актьорската си работа. Отказал главни роли в два сериала, а единствените кинофилми, в които е имал запомнящо се участие, са двете части на „Завръщане” на Ники Илиев. В театъра пък има само представления, с които е изключено да го номинират за награда, само ли да го наградят. А той е талантлив актьори и вече има една статуетка „Икар” от времето, когато тъкмо набираше скорост в „Преди обед”. Това време обаче е много назад в историята на кариерата му. Тази безперспективност на развитието в основната му професия е причината да реши да напусне. Кадиев искал да има време за стойностни филми и представления, за годеницата си Ивелина и за дъщеря си Кати.

Въпреки че Кирил засега се очертава като фаворит за водещ на предаването, пробите продължавали и договорът с него все още не бил подписан, твърдят източници от Би Ти Ви. Окончателното решение кой да бъде наследникът на Кадиев щяло да се вземе чак в края на лятото. Дотогава ще се обмислят всякакви идеи и варианти, включително за лица, които досега не са експлоатирани на малкия екран/ hotarena