Рекордни температури до края на юли

Рекордни температури до края на юли

До края на месеца ще отбележим вероятно най-високите температури това лято – до 42-43 градуса. Периодично ще преминават атмосферни смущения с предпоставки за мощни гръмотевични процеси със следобедни летни бури.

До края на тази седмица дневните температури ще са в интервала от 35 до 40 градуса с тенденция съботата да е най-топла. Нощите ще са задушни, при стойности на термометрите от 20 до 25-26 градуса.

Летни валежи с гръмотевици се очакват в нощта на събота срещу неделя – по поречието на Дунав и крайния Североизток, през деня и на места по крайбрежието, уточнява Нова ТВ.

Последната пълна седмица на юли ще настъпи с поредната топла вълна от Северна Африка. Кулминацията ще е на 26-27 юли с дневни температури в сряда в централните райони на Дунавската равнина, а в четвъртък в Югоизтока до 42-43 градуса. Локално са възможни и по-високи стойности.

Около пика на юлските жеги има изгледи за преминаване на студен фронт. Ако се запази прогнозираната конфигурация, отново ще има по-мощни гръмотевични процеси с краткотрайни порои и градушки.Ще изпратим юли и ще посрещнем август с много слънце и палеща жега. Около 2-3 август се очертава нахлуване на по-студен въздух с условия за летни бури с градушки. По-дългосрочно най-отпускарският месец ще е горещ с температури около традиционните за сезона с валежи под нормите.

Слънце и жега ще бележат края на юли по крайбрежието. Най-високите дневни температури ще са в предстоящата събота – до 35 градуса и след това – 26-27 юли – до 37-38 градуса.

Смущения с преминаващи краткотрайни гръмотевични валежи – в предстоящата неделя, след това – около 26-27 юли и 3-4 август. Седмица напред – морето има изгледи да е по-бурно между 26 и 28 юли./ Новини бг