Започва един от най-тежките етапи от ремонта в Княжево, проблем за пътуващите перничани

Започва един от най-тежките етапи от ремонта в Княжево, проблем за пътуващите перничани

Започва един от тежките етапи на ремонта на трамвайната линия на трамвай №5, който е споделеното трасе в кв. „Княжево“ и бул. „Цар Борис III“, започва израждането на новите релси. Това заяви Ангел Джоргов, заместник-кмет по направление „Обществено строителство“, предаде репортер на БГНЕС.

„Ще бъде стеснен участък от около 150 метра, като движението ще се осъществява в една лента и с временна светофарна уредба ще бъде регулирано така, че да има движение в двете посоки. Очакваме да има сериозни проблеми с движението. Призоваваме хората да използват обходните маршрути“, добави Джоргов и обясни, че алтернативните маршрути са няколко.

„Панорамният път е един от обходните маршрути, а през кв. „Княжево“ и ул. „Любляна“ е другият маршрут“, уточни зам.-кметът на Столична община. Джоргов призова хората, идващи всеки ден от Перник, да използват автомагистрала „Струма“. „Нашият срок на ремонтните дейности тук е два месеца“, съобщи той. Според него ремонтът е бил изключително належащ, защото трамвайното трасе не е ремонтирано повече от 40 години.

„Успоредно с изграждането на новия релсов път и контактна мрежа ще се изгради ново пътно платно в участъка, където са съвместно с релсите, нови тротоари и ново улично осветление“, поясни той./ Вести бг