Второ денонощие в Берлин издирват мистериозна лъвица

Второ денонощие в Берлин издирват мистериозна лъвица

Второ денонощие продължава издирването на мистериозната лъвица в Берлин. Властите обявиха, че жители на германската столица са заснели животното да преследва глиган в югозападните покрайнини на града.

В района бяха разположени 30 полицейски автомобила, ветеринари също се включиха в издирването. През нощта бяха използвани и термокамери.

Местните жители бяха предупредени при възможност да не напускат домовете си. Все още не е ясно откъде би могло да дойде животното, защото от местните циркове, зоологически градини и защитени паркове отричат да има избягали животни.

„Необходима е известна съобразителност – например – да не се опитваме да си направим селфи с лъва, ако го срещнем. Най-важното е да не стреснем животното, защото това ще го накара да се чувства така, сякаш губи контрол и ще поиска да се отбранява. Ако срещнете лъв – трябва да спрете на място, а не да побегнете. При възможност – не обръщайте гръб на животното. А също така – избягвайте да го гледате право в очите. Ако просто стоите мирно и го наблюдавате какво прави, то ще се държи по същия начин. И в повечето случаи ще продължи по пътя си“, посъветва Хериберт Хофер, специалист по дивите животни./ Lupa.bg