Промоционално изследване за остеопороза в Профилакториума

Промоционално изследване за остеопороза в Профилакториума

На 10. АВГУСТ от 9:30 до 15:40ч, СБПЛР ЕООД Перник /Профилакториум Перник/съвместно с Кенди Фарма и Osteoactive Forte организира дни на отворените врати за извършване на безплатно скринингово изследване за остеопороза. Изследването ще се провежда по график след предварително записване на тел: +359897094072

 Специалисти ще говорят с пациентите за заболяването – кое увеличава риска от фрактури, кои са симптомите на остеопорозата, какви са последващите изследвания и действия на болния. Ще бъдат давани и консултации относно препоръчителния хранителен и двигателен режим.

Промоционална цена – 5лв. на пациент! Заплаща се на касата на Специализираната Болница

Какво представлява изследването?

Ултразвуковата остеодензитометрия  (QUS – quantitive ultrasound scan) е неинвазивно и безболезнено изследване. Използват се ултразвукови вълни, с помощта на които се измерва костната плътност в различни участъци – най-често в областта на петата. При този метод не се използва радиация. Ултразвуковото изследване на ръце и пета спада към скрининговите методи. С помощта на изследването се идентифицират жени и мъже в риск, като за поставянето на окончателна диагноза се назначават допълнителни изследвания. Костната плътност се оценява чрез т.нар. “T-score”. T-score от -2,5 се квалифицира като остеопороза, T-score от -1 до -2,5 предполага остеопения или изтъняване на костите, T-score от -1 се квалифицира като нормален резултат.