Майката на Дими от Перник:  Децата с увреждания имат нужда от любов!
снимка фейсбук

Майката на Дими от Перник:  Децата с увреждания имат нужда от любов!

Майката на Дими от Перник за пореден път изплака болката си от липсата на адекватна политика по отношение на децата с увреждания. Дими, който който страда от много рядък генетичен синдром има нужда от специални грижи, от ежедневни рехабилитации и много, много изследвания, които струват скъпо. От месеци върви кампания в помощ на детето, но най-голямата тежест пада на семейството.

„И все пак съм мечтател! Вярвам,че един ден децата с увреждания ще бъдат признати,за пълноправни членове на обществото!

Не само на хартия,но и в живота!Те няма да споделят диагнози,а всеки ще има достъп и право на лечение без родителите да се мъчат и да стигат до фалит,за да лекуват децата си!

Родителите и особено майките на болни деца да могат спокойно да ходят на работа,а не да са заложници между четири стени,болници и рехабилитационни центрове!

Всяко дете спокойно да може да играе навън без да го гледат,като атракция!

Децата с увреждания не са заразни и те както всички имат нужда от любов и разбиране!

Всички стереотипи,за семействата отглеждащи деца с увреждания е хубаво да бъдат изхвърлени.Ние семействата отглеждащи деца с увреждания сме точно,както всички вас обичаме да се шегуваме,да се забавляваме да ценим живота!

Ние не сме прилепи,които летят през ноща от пещерите без да ни видят ние не сме чудовища.Ние сме като вас ние сме сред вас забелязвайте ни по често!…“ – написа Жана Иванова, майката на Дими.

Всеки, който иска да помогне за подобряване здравословното състояние на Дими, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN: BG37FINV91501016703408

BIC: FINVBGGSF

Жана Атанасова Иванова, майка на Дими