Перник се поклони пред делото на Левски

Перник се поклони пред делото на Левски

186-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски беше отбелязана тържествено в Перник днес. Паметникът на Левски в центъра на града беше покрит с венци и цветя на признателност. На тържеството, преминало под звуците на Духовия оркестър на града присъстваха представители на общинската и областна администрация, народният представител от ПП ДБ Бойко Рашков, представители на политически партии и сдружения, граждани. Всички те се поклониха пред делото на великия син на България.

Изложба за делото на Васил Левски е подредена на площада в града

Днес, 18 юли – припомняме рождението на най-ярката личност в българската история – Апостола на свободата Васил Левски. Във всяко българско сърце живее споменът за него. Всяко дете започва да учи българската история с неговото име – символ на безгранична обич към род и Родина!

Името му е синоним на безкористна служба за народа, на жертвеност и себеотрицание. Левски е нашата духовна икона.

Всеки българин носи Левски в сърцето си. Идеите му за свобода, за чиста и свята република надхвърлят границите на България.

Васил Левски надживя превратностите на времето, и боричканията за власт. Само големите личности като Апостола, които приживе оставят отпечатъка на своята индивидуалност върху събитията и времето, могат да преодолеят забравата. Затова, делото на този велик българин – продължава да вълнува и вдъхновява