Хиляди се забавляваха този уикенд на Пернишката крепост

Хиляди се забавляваха този уикенд на Пернишката крепост

Хиляди се забавляваха този уикенд на Пернишката крепост по време на третото издание на парк фест “Пейка”. Гвоздеят във фестивалната програма бе мегаконцерт с участието на популярните като латино кралете в българската поп музика Торино и Пашата, най-актуалния рап изпълнител в България – FYRE, очарователната DARA, както и хитовия за целите Балкани изпълнител от Северна Македония – Pajak. В програмата също се включиха DJ Theo, китаристът Иван Тишев и невероятните танцьори от Dance Squad.

Пионерите на комерсиализирането на латино-регетона Торино и Пашата изпяха най-големите си хитове пред екзалтираната публика. Тази година българският рапър Огнян FYRE Павлов атакува сцената на парк фест „Пейка“ за трети път! FYRE създава качествена музика със собствен стил, чрез която прави призив за по-динамичен живот, далеч от всички зависимости.

Изненадата на вечерта бе интернет сензацията РAJAK, който пристигна специално за концерта в Перник от Скопие. Българската публика посрещна изключително топло изпълнителя и през цялото време припяваше най-големите му хитове. Рапърът доминира в големите музикални платформи на Балканите с песента си Bella и всичко, до което се докосне, се превръща в хит.

Ден по-рано, на 15 юли, крепостта бе сцена за горещо лятно парти с DJ Mascota и MC P. Най-актуалният български DJ е автор на едни от най-слушаните компилации за клубна хаус музика с милиони слушания в Youtube.

Екипът на Международния младежки център – Перник бяха подготвили много игри и забавления, а през двата фестивални дни беше проведен и графити сегмент, в който се включиха 9 млади художника, които преобразиха част от сивите и скучни градски пространства във визуална репрезентация на разбирането и отношението ни към природата.

Парк фест “Пейка” има за цел да представи новата модерна градска култура, насочена към младежката аудитория, в пространства които тя разпознават като свои, предпочита ги за отдих и разходки. По този начин се социализират и зоните за рекреация в Перник.

Събитието се организира от Община Перник, Фондация “Култура Перник”, ПИЦ – Перник, МКБППМН – Перник, с генералното спонсорство на BONEX exchange и съдействието на EO Dent, Ardes.bg, Еко партнърс, The Hills, #Bash2Go и охранителан фирма Саламандър.

Медийни партньори на фестивала са радио “Ултра” и вестник “Телеграф”.

През последните години парк фест “Пейка” се утвърди като младежка културна марка и едно от най-големите събития в културния календар на община Перник.