И днес ни очаква горещо време, а градусите ще достигнат до 39

И днес ни очаква горещо време, а градусите ще достигнат до 39

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В повечето места температурите ще се задържат около и над 20°.

Днес отново ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеичения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 20°.

Във вторник и сряда времето ще се задържи слънчево и много горещо. Ще бъде почти тихо или със съвсем слаб вятър с променлива посока. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 35° и 40°.