Белослава се измъква! Духала на счупен дрегер!

Белослава се измъква! Духала на счупен дрегер!

Певицата Белослава ще се измъкне без наказание за шофирането с алкохол в кръвта над 1 промил. Катаджии са прецакали делото срещу звездата, пише вестник „Телеграф“.

От Софийската районна прокуратура са изискали от ченгетата всички материали и справки по случая, но са се хванали за главата, след като са ги получили. Причината за това е дрегерът, на който е духала звездата около 4:30 ч в нощта след рождения си ден в столичния квартал „Княжево“. Според разпространената информация машинката е отчела 1,25 промила алкохол.

В този случай Законът за движение по пътищата казва, че не е възможно наказателната отговорност да бъде заменена с административно-наказателна и във всички случаи ще бъде образувано досъдебно производство, което може да завърши със споразумение или с присъда (осъдителна или оправдателна). Наказанията са лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева.

Това обаче при Белослава няма как да се случи. Дрегерът, предоставен от ченгетата, се оказва, че е без задължителната пломба, което поставя под въпрос достоверността на данните от него. Заради това прокуратурата не е намерила достатъчно основание, за да повдигне обвинение в съда срещу звездата и дело няма как да има.

Първоначално излезе информация, че са взети и кръвни проби от певицата, за да се установи с по-голяма точност промилите алкохол. Истината е, че Белослава е отказала такива.