„Възраждане“ – Перник с жалба в Европейския съд по правата на човека за референдума

„Възраждане“ – Перник с жалба в Европейския съд по правата на човека за референдума

Общинската структура на  „Възраждане“ в Перник ще предложи на ръководството на партията да се внесе жалба и до Европейския съд по правата на човека в Страсбург във връзка с отхвърленото предложение за референдум за запазване на българския лев до 2043 г.. Това заяви на пресконференция председателят на структурата в миньорския град Павел Павлов. Той заяви, че с отказа да бъде проведен референдума са нарушени правата нанад 400 000  български граждани, подписали се в подписката за допитването.  

Председателят на партията Костадин Костадинов обяви от трибуната на Народното събрание, че „Възраждане“ ще сезира Конституционния съд за отхвърленото предложение за референдум, след като решението на парламента излезе в „Държавен вестник“.

От местната структура излязоха и с декларация до медиите във връзка с публикация на официалната фейсбук страница на Областната администрация на Перник от 6 юли, в която пише: „Пълна подкрепа за Украйна от Перник“. От общинската организация заявяват, че областният управител няма право да говори от името на целия град.