МЗ обяви конкурс за директор на РЗИ-Перник

МЗ обяви конкурс за директор на РЗИ-Перник

Министерството на здравеопазването обяви конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция в Перник. Ще припомним, че в момента РЗИ-Перник има директор и той е д-р Александър Златанов. Той, обаче, прие поканата на служебното правителство да заеме поста на заместник-министър на здравеопазването в служебния кабинет.
Според Закона, когато д-р Златанов отиде в МЗ, той трябва да напусне директорския пост в РЗИ-Перник. Това означава, че за да бъде отново директор на Здравната инспекция в Перник, трябва МЗ да обяви конкурс за директор и ако д-р Златанов го спечели, тогава може да бъде назначен отново на тази длъжност.
Според изискванията на МЗ, кандидатите трябва да са магистри по медицина, да имат призната медицинска специалност и три години стаж след придобиването ѝ, както и квалификация по „здравен мениджмънт“. Освен това, кандидатите за тази длъжност трябва да имат компютърна грамотност и да познават действащото законодателство в областта на администрирането на дейността на регионалната здравна инспекция.
Желаещите да се явят на конкурса трябва да разработят концепция на тема „Визия за управление и развитие на Регионална здравна инспекция – Перник“.
На въпроса- има ли намерение да се яви на обявения конкурс за директорското място в РЗИ, д-р Златанов отговори: “Все още не съм решил. До сега съм участвал в над 10 конкурса, така че вече ми става досадно. Истината е, че успях да опозная добре региона. Имам някои планове за развитието на здравеопазването в областта, с цел подобряване на качеството на здравеопазването. Дори някои от тях съм успял да реализирам почти на 90% . Хубаво би било да ги финализирам, за доброто на жителите на областта. Затова съм на кантар дали да се явя на този конкурс, но времето ще реши. Радвам се, че за времето, през което бях на този пост успях да допринеса за създаването на синхрон между здравните заведения в региона. Това ни помогна и в борбата с ковид пандемията. Дано да съм допринесъл за подобряването на здравеопазването в пернишка област“, заяви д-р Златанов