Здравословният проблем на Лили Иванова, заради който пише завещание…

Здравословният проблем на Лили Иванова, заради който пише завещание…

Тази година Лили отказва ваканцията на морския бряг, съобщи вестник “България Днес”. Естрадната легенда се оплаквала пред хора от близкото си обкръжение от силни болки в краката. Пояснявала, че те се дължат на разширени вени. Освен това примата споделяла, че напоследък се чувства сякаш изцедена от жизнени сокове. Усещала отпадналост и затова морето щяло да й се размине, прогнозирала тя.
Колеги на поп иконата, които внимателно анализират ситуацията около нея, са стигнали обаче и до други изводи. Според тях топпевицата на България вероятно се замисля за сбогуване със сцената. Приживе Ванга й бе предрекла, че ще пее до 89 години. Покойният ВИП астролог Иван Станчев, до когото Лили често се допитваше, увеличи този срок на 92. Но на тази възраст, коментират хора от гилдията, всяка година отлита много бързо и изпълнителката на “Ветрове” не може да не си дава сметка за природните закони.
Наскоро предприемачът Димитър Тодоранов разкри в студиото на голяма бг телевизия, че Лили му наредила да премести организирания от него концерт за Деня на влюбените, защото астролог от екипа й преценил, че датата 14 февруари не е подходяща за концерти. В началото на юли пък топпевицата отказа да извиси гласа си на откриването на пилона гигант на Рожен.
В полза на догадката за неумолимостта на времето е и събитието на сезона – учредяването на фондация “Лили Иванова”, която ще управлява авоарите, недвижимостите и авторските права на Лили. Преди повече от година пък примата бе обсебена от идеята да създаде музей на свое име в мезонета си на столичната улица “Оборище”. Сега с тази деликатна мисия сигурно ще се нагърби новосъздадената фондация, смятат бг изпълнители от генерацията на Лили.
Естрадната звезда се жалва от болки в краката не от днес.
Нейни близки я посъветвали да не се изтезава с ходене на високи токчета поне вкъщи. Отначало Лили не искала и да чуе, но физическите страдания пречупили суетата й и тя сменила високите токове с равната подметка на марковите маратонки. С тях Лили тренирала не само в домашния си фитнес, но се престрашавала дори да излиза навън.
На последните си концерти изпълнителката на “Панаири” събувала чепиците си на безумно висок ток и оставала боса на сцената. Публиката изобщо не се смущавала от босоногата Лили, вероятно приемайки това за артистичен мизансцен към някои от песните й. Причината, макар и скрита от очите на зрителите, била същата – болките в краката, които напоследък сериозно притесняват топпевицата.
Евгени Минчев, който изрично подчертава, че не е фен на Лили, а само неин съсед и бивш приятел, е също обезпокоен от последните новини около нея. Онзи ден Лорда даже пусна цял текст в социалката си, озаглавен “Лили Иванова… Кончина? Завещание?”, в който излива гнева си срещу “гробокопачите” в обкръжението на примата. /NEWS2