Развитието на туризма в региона тема на кръгла маса

Развитието на туризма в региона тема на кръгла маса

Кръгла маса, посветена на перспективите пред развитието на туризма в област Перник, ще се състои утре в сградата на Минната дирекция в областния град.

Инициативата е на Регионалния младежки център в Брезник, съобщи Десислава Александрова – координатор към организацията.

Събитието се провежда съвместно с екипа на Международния младежки център в Перник.

По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени проблемите и възможните решения за развитието на туристическия потенциал в отделните общини от региона. Една от темите ще засегне и приноса на неправителствения сектор в процеса. По време на кръглата маса ще бъде представена и демонстрирана първата специално разработена дигитална програма (чатбот) с изкуствен интелект за Перник. Разработчик на концепцията е Елица Стоилова – предприемач, съосновател и управител на чатбот агенцията UMNI. Изпълнител е младият перничанин Алекс Милчов – бивш възпитаник на Професионалната гимназия по икономика в града и настоящ съсобственик на софтуерната компания „Граософт“ ООД.

Сред останалите теми, които ще бъдат представени по време на събитието, са бранд идентичност на туристическа дестинация и дигитален маркетинг за привличане на туристи. Младежка визия за развитието на туризма в област Перник ще представи Екатерина Кирилова – ученичка от единадесети „а“ клас на Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“. Участие в кръглата маса ще вземе още заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев.

Припомняме, че през есента на миналата година Радомир стана първата община в област Перник, създала своя регионална запазена марка (бранд) за качеството в туризма и в подкрепа на местния бизнес.