Временно организация на движението заради дейностите по водния цикъл

Временно организация на движението заради дейностите по водния цикъл

Временно организация на движението се налага по маршрута на една от градските автобусни линии в Перник, съобщиха от общината. Промяната е във връзка със започналите преди няколко дни дейности по водния цикъл в града.

От днес до края на месеца или до приключване на строително-ремонтните дейности, свързани с полагането на нова канализация, се затваря за движение участък от една от основните пътни артерии в града – улица „Рашо Димитров“. Ще се работи в отсечката от улица „Новгород“ до улица „Карл Маркс“.

Заради затварянето автобус №16 ще се движи по временен маршрут: улица „Рашо Димитров“ – улица „Ставропол“ – кръгово кръстовище на старата баня, улица „Юрий Гагарин“ – кръгово кръстовище на улица „Бучински път“ до последната си спирка и обратно. 

Началото на проекта за изграждане на водния цикъл в Перник бе дадено с церемония по първа копка в края на миналия месец. През лятото на миналата година дейностите започнаха първо в съседната община Радомир. Проектът за водния цикъл в Перник се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е над 100 млн. лева.