С Рок Фест посрещнаха първото юлско утро перничани

С Рок Фест посрещнаха първото юлско утро перничани

Стотици перничани бяха част от Перник Рок Фест, който се проведе тази седмица. В двата дни на Пернишката крепост свириха десет групи.

Първи на сцената се качиха младите музиканти от „Зона 69“ а след тях стотиците перничани дошли на крепостта се забавляваха с изпълненията на „Bad city“, „Band 100“, „Tsunami“, „Delta Roosters“ и „Eagle heart“. Първото юлско утро бе посрещнато по традиция с песента на Uriah Heep – July Morning, а във втория ден на феста, въпреки дъжда, десетки перничани и гости на града ни се качиха отново на крепостта, за да се забавляват с песните на „Уикеда“, „S3X“, „Baron Chameleon“ и гостите от град Кочани, Северна Македония „Йордан Манов трио“.

Събитието бе открито от секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, който коментира, че рокът има традиции в Перник. „Една от тях е празнуването на „Джулай морнинг“ на Пернишката крепост. Затова се радвам, че сме толкова много“, каза Жлябинков. Той добави, че в настоящето имаме още много поводи за гордост и една от тях е, че в градът продължават да свирят толкова много рок групи и младите музиканти правят авторска музика. „Празникът е свързан с надеждата за едно по-добро начало, затова нека го дадем от тук“, завърши Жлябинков.

Снимки: Мартин Иванов