Промени по автобусна линия Перник – Мещица – Брезник

Промени по автобусна линия Перник – Мещица – Брезник

Промени по автобусна линия Перник – Мещица – Брезник от Областната транспортна схема бяха обсъдени и приети на проведено заседание на Областна транспортна комисия.

​Под председателството на Илинка Никифорова – зам.-областен управител се проведе редовно заседание на Областната транспортна комисия в област Перник. На него присъстваха представители на общините, Областен отдел „Автомобила администрация“ – Перник, Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“, Областно пътно управление и Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта.

​В началото на заседанието комисията разгледа две предложения на Община Перник за извършване на промени по автобусна линия Перник – Мещица – Брезник. Едното предложение от страна на община Перник се отнасяше за  курсовете с часове на тръгване от Перник на 10:50, 14:50, 17:30 и 19:00 часа, както и тези на 12:10, 15:30 и 18:10 часа от Брезник, които да се изпълняват само в делнични дни, без събота, неделя и празнични дни. Предложението бе прието от членовете на комисията.  В събота, неделя и празнични дни ще продължат да се изпълняват останалите курсове от квотата на община Брезник.

​Прието бе и предложението по същата автобусна линия маршрутното разписания с час на тръгване от гр. Брезник на 18:00 часа да се промени на 18:10 часа, поради недостиг на време за пътуване, което е 40 минути.

​Във връзка с приетите промени ще бъдат издадени актуални маршрутни разписания по автобусната линия от страна на Областна администрация – Перник.