Губернаторът за водния цикъл на Перник: Това е знаков проект за цялата област

Губернаторът за водния цикъл на Перник: Това е знаков проект за цялата област

Официално стартираха дейностите по изграждането и реконструкцията на водния цикъл в Перник. На церемонията по започването на строителните дейности по проекта присъстваха областният управител Людмил Веселинов, зам.-кметовете на Перник инж. Мирослав Соицев и Стефан Кръстев, секретарят на общината Мартин Жлябинков, председателят на общински съвет – Перник Денислав Захариев и управителят на ВиК – Перник инж. Борислав Иванов.

„Това е знаков проект за цялата област. Смятам, че с неговото реализиране ще имаме по-добро качество на водата и по-добра услуга, а хората ще са доволни от неговото завършване“, сподели областният управител на Перник Людмил Веселинов.

„С този проект няма да могат да бъдат решени всички проблеми на водопроводната и канализационната система в града, но със сигурност ще се намалят прекъсванията по водоснабдяването и авариите , както и загубите по водопреносната мрежа на Перник. Надявам се, че перничани отчитат това което ще се направи и ще имат търпението да изчакат края на реализирането на проекта с всичките му прекъсвания, които ще има на места“, заяви в словото си управителят на ВиК Перник инж. Борислав Иванов.

Той изказа надежда, че строителите ще се справят в срок и ще изпълнят качественозадълженията си.

„С извинение към перничани, които ще трябва да понесат известни неудобства, но в крайна сметка, когато приключим обекта ще бъдем доволни от това което ще направи изпълнителя. За Перник това е крачка към едно по-добро развитие на града , а хората го заслужават“, заяви зам.-кметът на Перник инж. Мирослав Стоицев.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Околна среда“ 2014- 2020 и е на обща стойност над 100 милиона лева (100 899 303,08 лева). Срокът за изпълнение на проекта е 3 години и шест месеца.