Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по АМ „Тракия“ в  посока Бургас

Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по АМ „Тракия“ в  посока Бургас

За повишаване безопасността на всички пътуващи в активния отпускарски сезон са предприети мерки за улеснение на движението по АМ „Тракия“. В петък- 30.06.2023 г, около 13 ч. бе възстановено преминаването в посока Бургас за всички видове превозни средства по съоръжението при 20-ти км. Тази седмица бяха извършени аварийни ремонтни дейности на селскостопанския подлез и през лятото преминаването в отсечката ще е без ограничения. Припомняме, че от края на февруари т. г. до момента трафикът към морето, в района на съоръжението, преминаваше само в изпреварващата лента и заради недоброто му състояние бе ограничено преминаването в активната и аварийната лента.

В петък аварийните дейности завършват и се възстановява нормалното движение без ограничение в двете платна на АМ „Тракия“.

Заради интензивния трафик и образувалата се колона от автомобили в момента служители на „Пътна полиция“ и пътноподдържащата фирма „Автомагистрали“ ЕАД регулират движението.

За повишаване на пропускливостта временно в участъка от 5-ти до 23-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ е ограничено движението на камионите над 12 тона. Тежкотоварните автомобили се пренасочват по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Те се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

 Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.