Това лято курортът „Мальовица“ се превръща в любимото забавно място за всички деца!

Това лято курортът „Мальовица“ се превръща в любимото забавно място за всички деца!

Курортът „Мальовица“ е идеалното място за лежерна уикенд разходка, само на 100-тина км от столицата.

В последните няколко години курортният комплекс „Мальовица“, намиращ се в подножието на едноименния връх в Рила, претърпя пълна трансформация. Причината са многомилионните инвестиции, които се осъществяват от новия наемател за осъвременяване на хотелската част, ски съоръженията и прилежащата база.

В желанието си да привлекат повече посетители през летния сезон, от курорта „Мальовица“ през идните месеци са решили да изненадат всички деца и възрастни с много нови и интересни атракциони. От курорта обявиха, че съвсем скоро ще бъдат пуснати всички съоръжения от невероятната Адвенчър зона, която ще бъде единствена по рода си в тази част на неповторимата и красива Рила планина. От курорта отбелязват, че държат да запазят природата такава, каквато е и съоръженията няма по никакъв начин да я нарушават.

Най-интересните атракции в Адвенчър зона „Мальовица“ ще бъдат спускане с туби по изкуствена трева, алпийски тролей, бънджи трамплин, изкуствени надуваеми замъци и други. От курорта „Мальовица“ обещават, че Адвенчър зоната им бързо ще се превърне в любимо място на всяко дете и няма да оставят никой малчуган разочарован.

Бънджи трамплинът е съставен от бънджи ластици, с които „изстрелващите се“ могат да достигнат до 8 метра височина, което ще им предостави невероятната свобода да пробват всякакви по вид забавни акробатични номера. Съоръжението може да се ползва от 4 души едновременно и е подходящо за деца и възрастни над 4 години, но с ограничение до 85кг.

Алпийският тролей пък е разположен над емблематичната Меча поляна и осигурява невероятен полет с дължина 200 метра. Според пробвалите го вече, това преживяване ще остане незабравимо и не е за изпускане.

За втора година от курорта „Мальовица“ организират и летни детски лагери с начало всяка неделя от лятната ваканция. За участниците са предвидени множество образователни и забавни игри, както и разходки в природата. По време на летните лагери в продължение на 5 дни децата завързват нови контакти, учат се да общуват, да работят в екип, добиват и увереност и способност да бъдат по-самостоятелни и да се справят сами в различни ситуации, но винаги под надзора на опитни професионалисти и педагози.

От курорта „Мальовица“ не са забравили и родителите. В едноименния хотел „Мальовица“ всички гости могат да се насладят на разкошни масажи, както и напълно да се отпуснат в добре оборудвания релакс център. От зимата работи и Музей на алпинизма с прилежащо място за отдих и почивка, находящ се в сградата на обновената Централна планинска школа.