Няма оплаквания от услугите по топлинно счетоводство на „Топлофикация Перник“ през изминалия отоплителен сезон

Няма оплаквания от услугите по топлинно счетоводство на „Топлофикация Перник“ през изминалия отоплителен сезон

За изминалия отоплителен сезон не са постъпили никакви възражения или рекламации от клиентите, които използват услугите на „Топлофикация Перник“ като топлинен счетоводител. Това информираха от ръководството на дружеството.

„Топлофикация Перник“ е първия топлинен счетоводител в Перник, който започна да предлага реален дистанционен ежемесечен отчет преди години. Това се случи преди влизането в сила на поправката в закона. Според нея в срок до 2027 година всички българи трябва да монтират в имотите си нови уреди за дялово разпределение с възможност за снемане на показания от разстояние.

„Основното предимство при постигане на 100% дистанционен отчет в една сграда етажна собственост е пълното отпадане на прогнозните сметки, а оттам и на изравнителните. Ако всички имоти в една сграда етажна собственост преминат на дистанционен отчет, собствениците им всеки месец ще получават точни фактури, отразяващи реалното потребление на топлинна енергия целогодишно“, каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителен директор на „Топлофикация Перник“.

Той отбеляза, че всички клиенти на „Топлофикация Перник“ като топлинен счетоводител вече са преминали на реален месечен отчет, поради инсталирането на дистанционни уреди за дялово разпределение и са се убедили в ползите и удобството да не се налага да посрещат инкасатори у дома.

От ръководството на пернишкото топлофикационно предприятие препоръчват на всички жители на Перник, които са избрали централното отопление като най-изгоден вариант за получаване на топлина през зимата и битова гореща вода целогодишно, да им се доверят и като топлинен счетоводител.

„С услугите по топлинно счетоводство на „Топлофикация Перник“ нашите клиенти получават професионално обслужване, реален отчет, ясни сметки и модерни уреди за дистанционен отчет с доказано качество и произход“, увери инж. Чавдар Стойнев.

За избор на нов топлинен счетоводител и последваща смяна на уредите за дялово разпределение с модерните устройства с възможност за дистанционен отчет е необходимо съгласие на 2/3 от собствениците на имоти в една сграда етажна собственост. При изготвено писмено потвърждение за взетото решение, представител на сградата етажна собственост го входира в деловодството на „Топлофикация Перник“ От експертите на дружеството той ще получи допълнителна информация за всички последващи стъпки, уточниха от дружеството.