Най-после стартира ремонта на отсечка от пътя Брезник-Сливница

Най-после стартира ремонта на отсечка от пътя Брезник-Сливница

Започна основният ремонта на 19 км от път III-811 Сливница – Гургулят – Ракита в Софийска област, след подписването на протокол за откриване на строителната площадка. Изпълнението на строително-монтажните работи е разделено на два участъка. Първият е с дължина 11,5 км и е от град Сливница до с. Гургулят. Вторият е 7,4 км. Той започва от с. Гургулят, а краят е на 3 км след с. Ракита. Това информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“ на запитване на Днес и утре.

От там поясниха, че инвестицията е за над 24 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.

Стартиралите ремонтни работи са въз основа на проведени открити процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор и подписани договори по тях през март и април 2022 г.

Ремонтните работи включват усилване на пътното тяло, полагане на нова асфалтова настилка и подобряване на отводняването. Пътят ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще бъдат основно ремонтирани прилежащите малки и големи съоръжения на третокласния път, сред които и мостът над р. Сливнишка при 11-ти км.

По време на ремонтно-възстановителните дейности движението поетапно ще се осъществява в една лента. Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък с извършващи се строително-монтажни работи.