Два студени фронта смъкват градусите от понеделник

 Два студени фронта смъкват градусите от понеделник

Преминаващият студен атмосферен фронт ще оказва влияние над Балканите и в началото на последната юнска седмица. Още в неделя вечерта от запад на изток облаците ще се разкъсват, но в понеделник все още ще има условия за валежи в Дунавската равнина, по централното и южното крайбрежие, както и в планините. По-опасните следобедни бури с потенциал за градушка ще са в южната половина на страната.

Във вторник ще е слънчево с колеблива следобедна облачност, но без валежи. В средата на седмицата обаче ще премине още един, но по-слабо изразен, студен атмосферен фронт с локални превалявания на североизток, около планините и на места по Черноморието в по-късните часове. Ако се запази прогнозираната атмосферна конфигурация, първият ден на юли ще е слънчев, с минимални смущения.

Температурите в следващите дни ще са в широк диапазон. Около двата студени фронта – понеделник и след това четвъртък-петък, термометрите ще се колебаят в интервала 25-30 градуса. В останалите дни ще показват около и над 30 градуса, особено в традиционно горещите точки на страната.