Жители и гости на Ковачевци се събраха на традиционния събор

Жители и гости на Ковачевци се събраха на традиционния събор

При отлично време и с много настроение премина днес традиционният събор на село Ковачевци, който, заради лошото време, беше отложен за 23, 24 и 25 юни.

По повод 141-годишнината от рождението на Георги Димитров, на паметника му в центъра на село Ковачевци, бяха поднесени венци и цветя от: кмета на община Ковачевци Васил Станимиров, председателя на Общинския съвет Венцислав Тодоров,  внукът на Георги Димитров- Георги Димитров, председателя на парламентарната група на БСП и член на ИБ Георги Свиленски, зам.-председател на БСП Ирена Анастасова, председателя на Българския антифашистки съюз Евгени Белий, председатели на общински организации на БСП в региона и други.

Поздравителен адрес по повод празника на Ковачевци бе получен от Сдружението на Общините България.

Поздравителен адрес от председателя на БСП Корнелия Нинова, прочете Ирена Анастасова. В него се посочва: “Днес ние, признателните потомци,  хората, които разбират, че лявата идея е неизкоренима, отдаваме почит на Георги Димитров и на всички онези, които през годините са се борили за по-справедлив и достоен живот, за по-свободен и демократичен живот. Поздравявам всички жители на община Ковачевци, с пожелание за здраве и просперитет. Жителите на Ковачевци са показали, че са силни духом и че са мъдри хора, които знаят, че вярата, културата и традициите ни ще ни преведат през всички изпитания“. Ирена Анастасова поздрави жителите на община Ковачевци по повод празника и пожела здраве и благополучие във всеки дом.

Слово за мястото и ролята на Георги Димитров в световната история, произнесе Евгени Белий.

Детска градина „Радост“ в село Лобош и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, в община Ковачевци се включиха в инициативата „Бъдеще за Никола“. Те бяха организирали благотворителен базар, който беше разположен на центъра, пред Общината. Освен това, беше разположена и кутия за дарения в помощ на малкия Никола.

След официалната част, Община Ковачевци беше подготвила богата празнична програма.

Хубавото време позволи много жители на община Ковачевци и гости да присъстват на празника.