Най-големият квартал на Перник- „Изток“, има добър стопанин

Най-големият квартал на Перник- „Изток“, има добър стопанин

На редакционната поща на Днес и утре получихме писмо от нашата читателка Виктория Спасова, която живее в кв. „Изток“. В него тя изразява своята и на съседите си благодарност към кмета на кметство „Изток“ Десислава Стоянова, за бързата и адекватна реакция. Тя дори ни изпрати и снимки за илюстрация на направеното. В писмото си, Виктория ни пише:

“Поройните дъждове в почивните дни вдигнаха сериозно нивото на река Струма. Тя потече буйна и влачеше каквото й попадне. В района около мостчето, по което преминават много хора, които се качват на влака за работа в София от спирка „Метал“, брегът непрекъснато се подкопава, въпреки големите тополи, които би трябвало да го укрепват.

В понеделник около обяд, при преминаване през мостчето, забелязах, че голяма топола се е откъснала от брега заедно с корените си и е паднала в реката, под моста. Беше толкова голяма, че почти стигаше до другия бряг на реката. Така тя създаде своеобразен бараж, който започна да събира клони, отпадъци и боклуци, което затрудняваше нормалния отток на водата. Не знаехме на кого да се обадим, затова се обадихме на телефона на сайта Днес и утре. От там ни увериха, че веднага ще сигнализират кмета на кметство „Изток“. Тъй като бързах за работа, нямаше как да проследя какво ще се случи с падналото дърво.

 Вечерта, когато се прибрах, съседите ме информираха, че в ранния следобед на мястото са дошли кметът Десислава Стоянова и специализирана техника, която е изтеглила падналата топола и е освободила нормалното оттичане на реката.

 След като било извадено падналото дърво, работници, наети от Общината, окосили широки откоси от двете страни на пътеката, която минава зад бившия Дом на металурга, по която всеки ден минаваме към спирка „Метал“. Терените са частна собственост и никой не се грижи да ги поддържа. Заради дъждовете, тревата достигна до над метър и половина и хората с притеснение преминаваха по пътеката. Сега, определено, се движим по-спокойно. Затова искам да изразя моята и на много мои съкварталци благодарност към кмета на кметство “Изток“ за бързата и адекватна реакция и за проявената грижа към нас. Радващо е, че най-големият квартал на Перник- „Изток“, има добър стопанин“.