Мащабна полицейска операция се проведе на територията на Пернишка област

Мащабна полицейска операция се проведе на територията на Пернишка област

Вчера на територията на Пернишка област е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията бяха включени сили  на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“.

   В хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на алкохол в заведение в Перник. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник са иззели 35 литра алкохол без акцизен бандерол на МФ на Република България.

  Започнато е досъдебно производство  за използване на регистрационни табели от друго МПС, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за нарушаване на заповед за защита от  домашно насилие.

   Проверени са 158 моторни превозни средства и 243 лица. Установено е едно лице, обявено за общо държавно издирване, а четирима са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Съставени са 8 акта за установяване на административни нарушения, 42 фиша и са заснети множество клипове за скорост. Връчени са и ел. фишове на водачи и пътници. Извършена е проверка на 25 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 7 автоморги, 26 питейни и увеселителни заведения и 28 търговски обекта. Издадени са 6 предупреждения по Закона за МВР.