Уникална изложба представиха ученици на ТПГ “Мария Кюри“ в Перник

Изложба под мотото: “Утре започва от днес“ бе представена в галерия „Марин Гогев“ в Перник. Тя беше открита от инж. Цветелина Миланова- директор на Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“.

В изложбата са представени уникални творби на ученици от гимназията. Някои от картините са създадени от рециклирани метали и хартия. Други са изработени с билки от Голо бърдо. Представени са и невероятни малки пластики и художествени изделия.

„Радвам се, че с отминаването на пандемията от коронавирус, отново възстановихме традицията да организираме подобна изложба. В нея се включиха основно учениците, които членуват в нашия Екоклуб. Те сами набраха билките, с които, върху рециклирана хартия, направиха някои от красивите картини, представени в изложбата.

Искам да се похваля, че ученикът от 10а клас Мартин Първанов, показа завидно умение да заварява. Негово дело са красивите изделия от метал, които са представени в изложбата. Имаме твърдото намерение, дано повече да няма пандемия в страната, тази изложба да стане традиционна“, поясни инж. Цветелина Миланова.