Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави спортистите и треньорите на баскетболния шампион „Миньор 2015

Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави спортистите и треньорите на баскетболния шампион „Миньор 2015

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна със спортистите и треньорите на баскетболния шампион „Миньор 2015“. След като спечели Купата на България „Миньор 2015“, преди дни отборът триумфира и с титлата в Българската баскетболна лига при мъжете. Перничани спечелиха финала срещу домакините от Хасково с 10 точки разлика – 88:78.

“Двете титли са огромен успех за пернишкия спорт. Вие показахте, че с упоритост, спортен дух и постоянство победите  не закъсняват . Благодарение на вашата упоритост, както и на вашите треньори и ръководители вие постигнахте нещо изключително значимо за баскетбола в града ни. Оттук нататък тази титла ще чертае пред вас нови хоризонти, които да изпълнят мечтите ви”, с тези думи кметът Станислав Владимиров приветства спортистите и добави, че община Перник ще продължи помага баскетбола в града, за да заеме той мястото, което заслужава.

„Изминалият сезон бе интересен и успешен за нас. Успяхме да спечелим Купата на България и титлата в ББЛ „А група“, където участваха осемте най-добри отбора в страната“, каза президентът на клуба Николай Горанов. Той добави че е постижение с младия и обновен състав да бъде достигнат този връх. Горанов благодари на всички състезатели и треньори на клуба, които са дали всичко от себе си през сезона.