Пред Темида – дилър на дрога, пияни и друсани шофьори

Пред Темида – дилър на дрога, пияни и друсани шофьори

Криминално проявен се изправя пред Темида за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

През миналата година, при акция на служители от ОДМВР – Перник бил задържан 29-годишен перничанин. Последвал личен обиск и претърсване на жилището му при което били открити и иззети около 26 грама марихуана и 27 грама амфетамин. След назначените експертизи и проведеното разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс, за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Познат е на органите на реда и с други подобни деяния. Осъждан е за разпространение на дрога. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

20-годишен също на съд за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена на 6 април тази година от служители на Второ районно управление. На улица „Благой Гебрев“,  до жилищен блок криминалисти проверили 20-годишен перничанин. Последвал личен обиск, при който в якето му са открити и иззети 6 пликчета, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 4 грама. При първоначалния полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. След проведено разследване младежът е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.

51-годишен пък ще отговаря за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

На 4 май тази година, в пернишкия квартал „Църква“ бил проверен лек автомобил „Опел“ с водач 51-годишен местен жител. Алкохолната му проба с дрегер се оказала положителна – 1 ,54 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.