Най-големият търговски комплекс в Югозападна България, Holiday Park, бе открит официално в Перник

Най-големият търговски комплекс в Югозападна България, Holiday Park, бе открит официално в Перник

На тържествена церемония днес беше официално открит най-големият търговски комплекс с концепция  на „открит мол“ в Югозападна България Holiday Park Перник. Това е най-голямата инвестиция на Видеолукс Холдинг до момента.

 Кметът на Перник Станислав Владимиров и председателят на Съвета на директорите на Видеолукс Холдинг Тодор Белчев прерязаха лентата на най-големия търговски обект не само в област Перник, во и в Югозападна България.

На площ от 23 000 кв.м са разположени 16 магазина с богата гама стоки за дома, семейството и свободното време. На разположение на посетителите са 520 паркоместа.  

„Всичко изградено тук е по-добро от направеното до сега. За мен това е най-красивия ритейл парк направен в България до сега. За тази една година в този град открих много приятели в лицето на десетки хора. Перник наистина заслужава нещо толкова красиво. Надявам се този град и хората в областта да се радват на новата придобивка“, заяви Тодор Белчев.

Кметът на Перник не скри задоволството си от новата мащабна придобивка за жителите не само на Перник, а и на областта. “За по-малко от година от едно сметище, каквото беше това място тук, то се превърна в един оазис. Впечатляващо е в днешно време да намериш партньор- строител, който не само да изпълни в срок, но и да изгради нещо толкова уникално и красиво. На добър час на новата и толкова чакана придобивка в моя град“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. Той отново изрази своята и на перничани благодарност за предоставените от Видеолукс Холдинг средства за реновирането на детска градина в Перник.

От утре търговският комплекс ще отвори врати за посетители. Специални оферти от редица световни и български брандове, изненади и игри с награди очакват клиентите му.

Както подчерта Тодор Белчев, комплексът е разположен край външноградската магистрала на Перник, което го прави лесно, достъпно и удобно място не само за жителите на града, но и за пътуващите от Радомир, Кюстендил, Брезник, Дупница, Благоевград и София. Очаква се мащабният търговски център да привлича към региона и туристи от Северна Македония и Сърбия.

Инвестицията е на стойност 40 млн. лева и предлага над 300 работни места. Инвеститор и собственик на Holiday Park е компанията „Видеолукс Холдинг“, чиято собственост са веригите хипермаркети „Технополис“ и „Практикер“.

На откриването присъстваха много гости от Перник и областта, и София, бизнес-партньори, политици.

Изпълненията на ансамбъл „Българе“ допринесе още повече за приповдигнатото настроение на всички.