„Мерцедес“ отнесе бетонни прегради на АМ „Струма“, за радост няма пострадали

„Мерцедес“ отнесе бетонни прегради на АМ „Струма“, за радост няма пострадали

Товарен автомобил „Мерцедес“, с румънска регистрация, се заби в бетонните блокове в края на АМ „Струма“ при 104-ти километър край Симитли. По чудо няма пострадали.

Пътният инцидент  е станал малко след 11 ч. днес, в края на автомагистралата, където по образуван улей от бетонни блокове, трафикът навлиза в трасето на Е-79. Навреме отворилите се еърбеци са спасили мъжа и двама младежи на около 16-18 г., съобщава БГНЕС.

Ударът в преградите е бил толкова силен, че предното дясно колело на мерцедеса е прескочило оградите заедно с амортисьора.

Този 2,5-километров участък от автомагистралата бе открит през есента на м.г., за да се облекчи трафикът в посока Благоевград и София.

Въпреки знаците, няма ден, в който да няма удари в бетонните прегради, които създават своеобразен ръкав, чрез които се прави 90-градусов завой наляво, а след това направо, поемайки по трасето на път  Е-79.

Краят на автомагистралата е сигнализиран със знаци и предпазни бализи, които оформят една лента за преход, но ударите в преградите са както денем, така и нощем.