ЦСМП-Перник търси спешно двама шофьори на линейки за Трън!

 ЦСМП-Перник търси спешно двама шофьори на линейки за Трън!

На  259  повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица, което е с 35 повече от предходната. Амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП през изминалата седмица са 187, което е само с 1 по-малко  от предходната. През изминалата седмица отново най-много са амбулаторните прегледи в Трън- 41. Следват тези в Радомир- 37. Добрата новина е, че сред прегледаните пациенти в Трън, едва 3-ма са били ухапани от кърлежи.  През седмицата във филиалите са установени 5 болни с коронавирус. От тях 4 -ма са в община Трън и 1 в община Брезник. Транспортираните пациенти с линейки на ЦСМП през седмицата са  91,  което е само с 1 по-малко от предходната седмица. Сред тях е регистриран само 1 болен със съмнение за коронавирус. През седмицата спешните екипи са се отзовали на 4 ПТП, за радост, без тежко ранени. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

„Обезпокоителен е фактът, че незначително са намалели ухапаните от кърлежи пациенти, които са потърсили съдействие от спешните екипи през изминалата седмица- 44, което е само 4-ма по-малко от предходната седмица. Най-много отново са ухапаните в община Радомир-20. След тях са Брезник-14, Земен-7 и само 3 в Трън. Въпреки недостига на пари, който изпитваме в момента, ща направя всичко възможно да купя летни обувки на екипа, защото това е записано в КТД и синдикалистите заплашват със стачни действия, ако не бъде изпълнен този ангажимент. Проблемът, с който се сблъсквам в момента е, че двама от шофьорите на линейки в Трън са с инфаркт и няма кой да управлява линейките ни, защото те ще отсъстват поне половин година от работа. В момента търсим спешно двама шофьори на линейки за Трън.

Искам да се похваля, че наши колежки участваха в организираните от синдикат „Защита“ в Обзор състезания по волейбол и футбол на малки вратички за жени. Нашите колежки, начело с главната ни сестра заслужено се класираха на първо място и ние се радваме за тях“, заяви д-р Симеонов.