Около 50% от леглата в пернишката болница са заети, но това е недостатъчно

Около 50% от леглата в пернишката болница са заети, но това е недостатъчно

Леко са се увеличили болните в МБАЛ “Рахила Ангелова“ в Перник, така че в момента са заети близо половината от леглата в болницата. Сред болните има само трима са с коронавирус. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов.

„Наистина, болните при нас в момента са малко повече, отколкото преди месец, но отново са недостатъчно, за да осигурим нормалното финансиране на болницата от Здравната каса. За целта болните трябва да са не по-малко от 70%, за да може постъпленията от РЗОК да стигнат за покриването на всички разходи. Надявам се, че след като вече имаме правителство, здравният министър ще реализира предложението за повишаване на финансирането на държавните и общински болници в страната, за да могат те да оцелеят при сегашните условия на увеличени цени на всички стоки и консумативи, и на енергоносителите“, заяви д-р Митов.

На въпроса- има ли интерес към търговете за доставката на диализните апарати и скенера, шефът на болницата заяви, че имало, но сформираната комисия за тези търгове ще се изчака крайния срок и тогава ще се разглежда всяка оферта, за да се установи дали отговаря на поставените условия.