МТ „Мускетарите“ – с поредни победи на театралните фестивали в Пазарджик и Велико Търново

МТ „Мускетарите“ – с поредни победи на театралните фестивали в Пазарджик и Велико Търново

Младежки театър „Мускетарите“ към ОДТ „Б. Дановски“ с ръководител Ваня Михова спечели първа награда на театралния фестивал „Малката Мелпомена“ в Пловдив. Това е третият приз за младите актьори, след блестящото им представяне на театралните фестивали в Пазарджик и Велико Търново, където също станаха първи със спектакъла си „Домът на Бернарда Алба“ по Лорка.

Хитовото представление на „Мускетарите“ навсякъде, където е играно, се посреща възторжено от публиката, заради добрата актьорска игра и режисьорските решения на тази сериозна драматургия.

Перничани гледаха спектакъла по време на Международния театрален фестивал „Жреци на Арлекин“, чиито инициатор и домакин са именно „Мускетарите“ на Ваня Михова.

Сега предстои участие на пернишката трупа в юбилейното 20 годишно издание на Международния театрален фестивал „Време“ във Враца. Той няма състезателен характер, а участието в него е въпрос на престиж, тъй като е най- авторитетната театрална сцена за млади актьори. Само пет театрални състава от България са селектирани за участие в него, като сред тях са „Мускетарите“ от Перник.