На това се казва наглост! Добре почерпен седна зад волана на не регистриран автомобил и без свидетелство за правоуправление

На това се казва наглост! Добре почерпен седна зад волана на не регистриран автомобил и без свидетелство за правоуправление

Радомирски полицаи установиха мъж, седнал зад волана на автомобил, който не е регистриран, след употреба на алкохол и без свидетелство за правоуправление.

Деянията са установени на 09 юни, минути преди полунощ. Органите на реда получили съобщение, че от хижа „Орлите“ посока Радомир се движи лек автомобил „Алфа Ромео“ без регистрационни номера. Колата е спряна и е установено, че не е регистрирана по надлежния ред в Р. България, а 36-годишният й шофьор от гр. Кюстендил не притежава свидетелство за правоуправление, отнето му по административен ред. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 44 промила в издишания въздух. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и е започнато разследване по чл. 345, ал. 2; 343 „в“, ал. 3 и 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

С 1, 55 промила алкохол в издишания въздух е управлявала лек автомобил „Опел“ 34-годишна радомирка. Жената била проверена вчера, около 01, 25 ч. в с. Стефаново. Дала е кръвна проба за химичен анализ и е задържана за до 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е бързо производство и работата продължава.

38-годишен радомирец е управлявал лек автомобил „Пежо“ в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Мъжът бил проверен вчера, около 17, 30 ч. на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир. Задържан е за до 24 ч. и е образувано бързо производство.