Перник е домакин на първия ученически турнир по чирлидинг и мажоретни дисциплини

Перник е домакин на първия ученически турнир по чирлидинг и мажоретни дисциплини

Започна първият ученически турнир по чирлидинг и мажоретни дисциплини „Перник 2023“. Тридневното състезание се провежда в зала „Борис Гюдеров“ и се организира от СК „Персияна“ и Община Перник, съвместно с Българския чирлидинг съюз и Българската асоциация спорт за учащи .  В първия ден на събитието се включиха ученически формации от цялата страна. А днес и утре ще бъде и състезателната част на Държавното първенство, на което ще се представят отборите на спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз .

„Щастлив съм, че първото държавно първенство по този красив спорт, който скоро ще бъде част и от олимпийската програма се провежда в Перник. Благодаря на двигателя на организацията Надежда Стоицева за това, че не спира да подготвя бъдещи шампиони и организира такова прекрасно състезание“, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, който откри турнира.

„Колкото и Държавни турнири да организираме, този в Перник винаги ще остане първи“, каза председателят на БЧС Милко Кралски. Той добави, че за краткото време, в което състезанието е организирано се е получил добър синхрон между всички клубове и институции и в него ще участват отбори от  19 града в България.

Наградите на най-малките участнички бяха връчени от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация, организатора на турнира Надежда Стоицева и   председателя на БЧС. Участниците и гостите бяха поздравени от танцьорите на Ансамбъл за народни песни и танци „Граовска младост“